Svenska Balettskolan

Unik grundskola - Professionell dansutbildning

Dagbok från dag 4

Publicerad 2009-06-16 21:12:35 i Allmänt,

Hej

På morgonen skulle vi egentligen ha haft Andrea i balett igen, men hennes lektion blev inställd. Istället kom Sören Du Hoffman och hade lektion med oss.

Han har gjort en del koreografi för skolan, men jag har aldrig haft några lektioner med honom tidigare. Han gjorde bl.a. "For goodness sake" där dansarna spelar elever med skolbänkar och allt! Jag tycker den är genialisk.

På lektionen tyckte jag speciellt om accenten i övningarna som gör dem så mycket mer spännande och intressanta.


En stor fördel med Summer Intensive, som jag även kanske nämnt tidigare, är att man får träffa så många härliga människor. Att man får ha lektioner med sina förebilder är verkligen inspirerande!


Efter baletten hade vi en andra modernlektion med Israel. Egentligen skulle vi haft en jättekort uppvärmning för att kunna göra mycket golvövningar, men det var fortfarande mycket han behövde korrigera hos oss. Därför tog det lite extra tid innan vi kom igång.
När vi väl började var det hemskt svårt. Vi har inte gjort riktig golv-teknik på evigheter! En slags "kullerbytta" som vi skulle göra fram- och baklänges, på axeln, var särskilt komplicerad. I n g e n kunde den i början, men efter några gånger började man lära sig. Jag gjorde nog fortfarande fel hälften av alla gånger jag försökte...

Och axlarna... ajajaj! Nu är de fulla av blåmärken.

Det är bra att vi ska ha balettlektion med Israel imorgon så vi får visa att vi lärt oss något av hans rättelser.


Street-lektionen idag var väldigt speciell, även för att vara street-lektion. Lärare var Zerjon Adebe; dansare i Street dance-gruppen Twisted feet. De rankas som en av de bästa grupperna i Sverige. Han sa många tänkvärda saker om att man kan bli så insnöad på dansteknik så man faktiskt inte dansar längre. När man ser någon på scen är det den dansare som har mest energi som blicken dras till. Därför hade vi en helt teknik-befriad lektion, med massor av "soul-steps", som Zerjon kallade det. Det är när man får röra sig som man vill, utan teknik eller speciell räkning, naturligt. ("När själen får dansa")

Han fick oss också att fundera över vilken "roll" man spelar i klassrummet, privat eller på audition. Attityden spelar väldigt stor roll och kan avgöra vilket intryck man får av en person. Även någon som är blyg privat måste verka självsäker inför en jury.

Lektionen avslutades med att Zerjon själv improviserade fram ett street-framförande, ivrigt påhejad av min klass. Han var helt otroligt skicklig!

                                                                    Julia Bengtsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Svenska Balettskolan är en grundskola med elever i årskurs 4-9. Förutom att läsa vanliga skolämnen utbildar sig också eleverna inom olika dansstilar.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela